L'origen dels nostres productes, l'horta de Salt

El: dijous, agost 4, 2016
La gran majoria dels nostres productes (a excepció de la majoria de fruita, algunes, poques, hortalisses, la mel i l'oli) provenen de la nostra horta de Salt.

L'horta se situa al sector nord-oest de Salt, gairebé tocant amb les plantacions d'arbres de les Deveses i am el riu Ter. Rebem l'aigua per al rec de la Sèquia Monar, una canalització que data de finals del s.X principis del s.XI.

Treballem mitjançant la rotació de cultius, les associacions favorables i l'abonat de la terra mitjançant adobs orgànics i ecològics.

La rotació de cultius consisteix en plantar hortalisses de famílies diferents de manera successiva en el temps, tenint en compte els requeriments i desgasts d'aquestes envers la terra, per tal d'optimitzar al màxim la producció a la collita sense desgastar ni sobrecarregar massa la terra.

Les associacions favorables es donen quan plantem hortalisses que es beneficien entre si, ja sigui per una raó tan senzilla com és fer ombra una a l'altra, com per raons fisiológiques més complexes.

L'abonat de l'horta quan ja hi ha les plantes creixent, es realitza amb adobs orgànics certificats, mentre que, per preparar la terra entre cultius, femem la terra aprofitant el que surt del bestiar de la granja, ecològic i/o extensiu en tots els casos.

A l'hora de servir els productes, es cullen com a molt un dia abans, per tal que no hagin d'estar en cambra, o estar-hi ben poc, i així arribar amb totes les seves qualitats organolèptiques al client. Això és el que ens fa interessants.

Si vols, pots venir a visitar la nostra horta, només has d'enviar un correu o fer-nos una trucada per quedar, i estarem encantats d'ensenyar-te on som, que fem i com ho fem. I de bem segur... marxaràs carregat i content!


Comentaris

Deixa un comentari